Tehnologija

Kako osloboditi prostor na kompjuteru?

Ukoliko vam je puna memorija na kompjuteru postoji način kako ju osloboditi. Saznajte kako osloboditi prostor na kompjuteru.

kompjuter.jpg
Foto: Pixabay

Prostor na kompjuteru označava kapacitet pohrane na hard disku kompjutera. S vremenom, kompjuter se može ispuniti fotografijama, filmovima, muzikom, dokumentima i drugim datotekama, što može dovesti do nedostatka prostora na kompjuteru.

Međutim, postoje neke jednostavne metode za oslobađanje prostora na kompjuteru.

Brišete nepotrebne datoteke na vrijeme. Datoteke poput preuzetih fajlova, sigurnosnih kopija i privremenih datoteka često zauzimaju velike količine prostora na disku. Brišete ih kako biste oslobodili prostor.

Uklonite nepotrebne aplikacije kako biste oslobodili prostor na kompjuteru. Aplikacije zauzimaju puno prostora na disku, stoga ih redovito provjeravajte i uklonite one koje ne koristite.

Kompresirajte velike datoteke. Korištenjem programa za kompresiju, možete smanjiti veličinu velikih datoteka, kao što su filmovi ili fotografije, bez gubitka kvalitete.

Pohranite podatke na vanjski disk. Ako se suočavate s problemima s prostorom na disku, možete pohraniti neke podatke na vanjski disk kako biste ih zadržali, a da ne utječu na kapacitet pohrane na kompjuteru. Korištenjem ovih jednostavnih koraka, možete osloboditi prostor na kompjuteru i osigurati da sistem funkcionira bez problema.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.