Tehnologija

Kako osloboditi prostor na gmailu?

Gmail vam se zapunio i nema više slobodnog prostora? Jednostavan postupak za oslobađanje prostora na gmailu.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

"Kako osloboditi prostor na Gmailu" je jedno od najčešćih pitanja koje se postavljaju korisnicima ovog popularnog email servisa. Gmail vam omogućuje da pohranite velike količine podataka, ali s vremenom možete iscrpiti prostor i primati upozorenja o prekoračenju limita. No, ne brinite, postoji nekoliko jednostavnih koraka koji će vam pomoći da oslobodite prostor na svom Gmail računu.

Gmail čuva sve poruke koje ste primili ili poslali, tako da se brzo može napuniti. Očistite sve poruke koje više ne želite čuvati ili arhivirajte one koje želite zadržati, ali nisu važne za trenutnu upotrebu.

Privitci poput fotografija, dokumenata i slično također zauzimaju veliku količinu prostora. Uklonite one privitke koje više ne želite čuvati ili ih prebacite na Google Drive ili drugi servis za pohranu podataka.

Gmail omogućuje korištenje labele za organiziranje poruka, ali povremeno se stvaraju nepotrebne labele koje zauzimaju prostor. Uklonite sve nepotrebne labele kako biste oslobodili prostor na svom računu.

Ako koristite filtre za automatsko sortiranje poruka, povremeno se stvaraju nepotrebni filtri koji zauzimaju prostor. Provjerite svoje filtere i uklonite one koji više nisu potrebni.

Ukoliko koristite Gmail za pohranu fotografija, preporučujemo da ih prebacite na Google Fotografije. To će vam omogućiti da pohranite fotografije bez ograničenja prostora, a sve će biti sinkronizirano s Gmailom.

Ovi koraci vam pomažu da brzo i jednostavno oslobodite prostor na Gmailu. Ukoliko i dalje imate problema s prostorom, možete se obratiti Google podršci za pomoć.