Računalni trikovi

Kako okrenuti jednu stranicu u Wordu vodoravno?

Želite staviti graf ili veliku sliku u Word dokument, no ona ne stane na okomitu stranicu? Kako okrenuti jednu stranicu u Wordu vodoravno kako bi stala slika?

word.jpg
Foto: Pixabay

Vrlo je jednostavno stvoriti Word dokument koji je formatiran u vodoravnoj orijentaciji, ali problem nastaje kada želite napraviti dokument u kojem je samo jedna stranica vodoravna. To nije uvijek tako jednostavno, ali postoji jednostavan način kako okrenuti jednu stranicu u Wordu vodoravno.

Prvo što trebate učiniti kada želite okrenuti jednu stranicu u Wordu vodoravno je postaviti kursor na vrh stranice koju želite okrenuti vodoravno. Zatim pritisnite „Raspored“ na karticama alatne trake. U odjeljku „Raspored“ kliknite „Prijelomi“ te kliknite „Sljedeća stranica“.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite okrenuti jednu stranicu u Wordu vodoravno je odabrati opciju „Orijentacija“,  a zatim kliknite „Pejzaž“. Trebali biste vidjeti cijeli ostatak dokumenta okrenut pejzažno. Pomaknite se prema dolje i postavite kursor na početak sljedeće stranice te kliknite „Prijelomi“, a zatim odaberite „Sljedeća stranica“. Pritisnite „Orijentacija“, a zatim „Portret“ te će ostatak Word dokumenta biti u okomitom stilu.