Tehnologija

Praktični savjeti za hlađenje laptopa

Primijetili ste da vam se laptop zagrijava tijekom upotrebe? Poduzmite nešto u vezi toga. Postoji nekoliko načina kako ohladiti laptop koji se pregrijava.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Vaš se laptop možda pregrijava zbog prekomjerne upotrebe, začepljenih ventilacijskih otvora ili drugih prepreka. Ako primijetite da vam se laptop često zagrijava, pogotovo tijekom ljetnih dana, ne brinite. Postoji nekoliko načina kako ohladiti laptop kako vam se on ne bi oštetio.

Prvi način kako ohladiti laptop je oslobađanje protoka zraka. Unutar vašeg laptopa nalaze se ventilatori koji mu pomažu da se ohladi, a kada su otvori tih ventilatora blokirani, zrak ne može pravilno putovati, što dovodi do pregrijavanja vašeg laptopa. Pobrinite se da otvori vašeg laptopa imaju dovoljno slobodnog prostora oko sebe. To može uključivati ​​površinu na kojoj počiva laptop. Na primjer, ako obično koristite laptop u krevetu i odložite ga na deku, deka će spriječiti ventilaciju laptopa.

Još jedan način kako ohladiti laptop je korištenje rashladne podloge. Možete kupiti rashladnu podlogu koja u biti radi kao vanjski ventilator za vaš laptop. Oni su obično relativno jeftini i spajaju se izravno na vaše prijenosno računalo, često putem USB priključka. Ova dva načina kako ohladiti laptop izvrsni su za raslađivanje laptopa tijekom korištenja, no ako se laptop nastavi zagrijavati, najbolje ga je odnijeti ovlaštenom serviseru.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.