Društvene mreže

Kako ograničiti nekoga na Instagramu?

Želite zaštititi svoju privatnost na Instagramu? Zašto ne biste ograničili određene korisnike kako oni ne bi mogli vidjeti određene objave?

instagram.jpg
Foto: Pixabay

Instagram je popularna društvena mreža za dijeljenje fotografija i videozapisa. Osnovana je 2010. godine i brzo je postala jedna od najpopularnijih društvenih mreža u svijetu, s više od milijardu aktivnih korisnika mjesečno. Međutim, velik broj korisnika mogao bi označavati narušavanje privatnosti. Stoga Instagram nudi opciju ograničavanja korisnika.

Ograničavanje nekoga na Instagramu znači da korisnik ima kontrolu nad svojim sadržajem i tko ga vidi. Prvo, možete ograničiti pristup svojim objavama određenom korisniku. Da biste to učinili, otvorite svoj profil, kliknite na objavu koju želite ograničiti i pritisnite tri točke u gornjem desnom kutu. Odaberite "Ograniči" i odaberite korisnika kojeg želite ograničiti.

Drugo, možete ograničiti tko vidi vaše priče na Instagramu. Da biste to učinili, idite na svoj profil, kliknite na tri trake u gornjem desnom kutu i odaberite "Postavke". Zatim odaberite "Privatnost" i "Priče". Ovdje možete odabrati tko može vidjeti vaše priče. Još jedan način ograničavanja na Instagramu je ograničavanje komentara. Možete ograničiti kome će biti vidljivi vaši komentari na tuđim objavama. Da biste to učinili, otvorite svoj profil i odaberite "Postavke". Zatim odaberite "Privatnost" i "Komentari". Ovdje možete odabrati tko će vidjeti vaše komentare na objavama drugih korisnika. Ograničavanje nekoga na Instagramu je korisno za osiguravanje privatnosti i sigurnosti vašeg profila.