Društvene mreže

Kako na pravilan način očistiti iPhone od virusa?

Primijetili ste neuobičajeno ponašanje vašeg iPhonea? Virus može utjecati na rad vašeg pametnog telefona. Saznajte kako očistiti iPhone od virusa.

iphone.jpg
Foto: Pixabay

Iako su iPhone virusi rijetki, mogu se dogoditi. Obično se to događa kroz nekoliko različitih metoda, ali gotovo nikad niste potpuno krivi. Virusi uvijek pronalaze nove načine da zaraze uređaje u opake svrhe. Virus možete dobiti klikom na veze koje ne prepoznajete ili preuzimanjem sumnjivih aplikacija. No, kako očistiti iPhone od virusa?

Prvi način kako očistiti iPhone od virusa je brisanje svih sumnjivih aplikacija. Pregledajte sve aplikacije na telefonu. Čini li vam se neka aplikacija sumnjiva? Sjećate li se da ste preuzeli svaki od njih i koristite li ih dovoljno često da ih zadržite? Ukoliko pronađete sumnjivu aplikaciju, jednostavno ju obrišite te će se tim brisanjem ukloniti i virus.

Sljedeći način kako očistiti iPhone od virusa je brisanje podataka iz web preglednika. Virusi mogu živjeti u povijesti vašeg preglednika ili podacima web-mjesta, osobito ako često posjećujete određeno web-mjesto na svom telefonu. Kako biste očistili iPhone od virusa najprije otvorite aplikaciju Postavke na svom iPhoneu. Odaberite "Safari", a zatim odaberite "Izbriši povijest i podatke web stranice". Odaberite "Izbriši povijest i podatke" iz izbornika koji se pojavi kako biste uklonili potencijalne viruse sa svog iPhonea.