Kreativnost

Kako napraviti dobru fotografiju s mobitelom?

Idete na putovanje i želite sačuvati što više uspomena? Fotografiranje je savršen način za to. Saznajte kako napraviti dobru fotografiju sa svojim pametnim mobitelom.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Kamere pametnih telefona postale su vrhunske, a tvrtke koje proizvode pametne telefone su povećale rezoluciju fotografija, dodale više leća i integrirale opcije pohrane fotografija koje vam omogućavaju da snimate bez straha da ćete popuniti svoju pohranu. No, kako napraviti dobru fotografiju?

Prvo što trebate znati kada želite napraviti dobru fotografiju je pronalazak pravog kadra. U postavkama kamere svog pametnog telefona uključite rešetkaste linije. Ove rešetkaste linije omogućuju vam bolje komponiranje slike.

Sljedeće što trebate znati kada želite napraviti dobru fotografiju je da je potrebno izbjegavati zumiranje. Zumiranje će dati zrnatu sliku te će smanjiti razlučivost cjelokupne fotografije i pojačati sve vibracije vaših ruku.

Još jedna stvar koju trebate učiniti kada želite napraviti dobru fotografiju je eksperimentiranje sa ekspozicijom. Ekspozicija može popraviti ili pokvariti bilo koju fotografiju, a razlika je između prikazivanja subjekta u njegovom punom svijetlu ili prikaz subjekta koji izgleda kao sjena. Uvijek dodirnite zaslon kako biste fokusirali na subjekt koji fotografirate. Ova tri načina omogućiti će vam da napravite dobre fotografije.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.