Tehnologija

Savjeti za nadogradnju memorije na laptopu

Želite ubrzati rad vašeg laptopa? Zašto ne biste nadogradili memoriju na laptopu? Donosimo jednostavan i brz način kako nadograditi memoriju na laptopu.

memorija.jpg
Foto: Pixabay

Memorija je važna komponenta vašeg laptopa. Iako je količina memorije koja se isporučuje s vašim laptopom dobra za prvih nekoliko godina, većini nas će nekoliko godina kasnije možda trebati više računalne snage. Naravno, postoji više razloga za to, kao što su česta ažuriranja sustava i softvera koji zahtijeva više memorije. Saznajte kako nadgoraditi memoriju na laptopu.

Prvi korak načina kako nadograditi memoriju na laptopu je provjeriti može li vaš laptop podržati dodatnu memoriju. Da biste znali podržava li vaše prijenosno računalo dodatnu memoriju, možete pokrenuti softver kao što je CPU-Z na vašem sustavu. Ovaj softver prikazuje informacije o vašoj postojećoj memoriji te prikazuje postoje li dodatni utori za memoriju na vašem laptopu.

Sljedeći korak načina kako nadograditi memoriju na laptopu je otvaranje stražnje ploče laptopa. Prije nego što otvorite stražnju ploču laptopa, provjerite jeste li isključili laptop i izvadili bateriju. Nakon što izvadite bateriju, odvrnite stražnju stranu odvijačem. Kako biste izbjegli elektrostatičko pražnjenje iz vašeg tijela, svakako se uzemljite dodirivanjem bilo kojeg drugog metalnog predmeta. Nakon što otvorite stražnju stranu, pronađite modul za memoriju.

Posljednji korak načina kako nadograditi memoriju na laptopu je dodavanje nove pločice radne memorije u laptop. Većina prijenosnih računala obično ima dodatni utor za memoriju u koji možete priključiti dodatnu memoriju. Ako nemate dodatni utor, možete ukloniti postojeću memoriju i zamijeniti ju s memorijom većeg kapaciteta. Ovaj način kako nadograditi memoriju na laptopu je gotov te će sada vaš laptop biti brži.