Tehnologija

Kako maknuti track changes u Wordu?

Smeta vam značajka track changes u Wordu i želite ju isključiti? Što je track changes? Kako maknuti track changes u Wordu?

word.jpg
Foto: Pixabay

Ako imate posao koji uključuje puno pisanja, istraživanja i recenzije, vjerojatno koristite značajku track changes u Wordu. Track changes je funkcija u programu Word koja vam omogućuje da vidite promjene koje napravite na svojim dokumentima. Također vam omogućuje da vidite što drugi mijenjaju kada uređuju vaš rad. No, kako maknuti track changes u Wordu?

Prvo što trebate učiniti kada želite maknuti track changes u Wordu je otvaranje kartice „Pregled“. Započnite klikom na karticu "Pregled" i odlaskom na odjeljak "Praćenje". Zatim možete odabrati "Praćenje promjena“, odnosno „Track changes“ i postavite na "Isključeno".

Iako ste isključili track changes, izmjene i komentari i dalje ostaju u vašem dokumentu. Ove će promjene ostati u vašem dokumentu dok ih ne izbrišete ili prihvatite. Možete vidjeti da je funkcija track changes isključena tako da upišete nešto novo u dokument i vidite je li podcrtano. Ovo je najbrži i najjednostavniji način kako maknuti track changes.