Tehnologija

Kako maknuti crtu u wordu?

Želite profesionalan izgled svog dokumenta u Wordu? Crta u Wordu to može pokvariti. Saznate što je crta u Wordu i kako maknuti crtu u Wordu.

tipkovnica.jpg
Foto: Pixabay

Microsoft Word je računalni program za pisanje teksta. Ovaj program omogućuje korisnicima da stvaraju, uređuju i printaju dokumente, kao što su pisani radovi, izvješća, prezentacije i još mnogo toga. Crta u Wordu može označavati prijelome sekcija, ali nekada ona nije potrebna. No, kako maknuti crtu u Wordu?

Ako želite maknuti crtu u Wordu, postoje nekoliko načina na koje možete to učiniti. Prvi način kako maknuti crtu u Wordu je korištenjem "Obrubi" alata. Ako želite maknuti crtu iz dokumenta, možete koristiti "Obrubi" alat u Microsoft Wordu. Odaberite tekst koji želite ukloniti crtu i kliknite na "Obrubi" ikonu u izborniku "Polazno". Odaberite "Bez obruba" kako biste uklonili crtu.

Još jedan način kako maknuti crtu u Wordu je korištenjem stilova. Ako želite maknuti crtu s cijelog dokumenta, možete koristiti stilove. Odaberite "Stilovi" u izborniku "Polazno" i odaberite "Normalni stilovi". Odaberite "Uredi" i odaberite "Obrubi i sjene". Odaberite "Bez obruba i sjena" i kliknite "OK". Korištenjem ovih metoda možete ukloniti crtu iz bilo kojeg dijela dokumenta u Microsoft Wordu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.