Tehnologija

Što je dual SIM? Kako se koristi dual SIM?

Imate li problem sa sobom istovremeno nositi poslovni i osobni telefon? Dual SIM osmišljen je kao rješenje tog problema. Saznajte kako koristiti dual SIM kartice.

dual-sim.jpg
Foto: Pixabay

Može biti nespretno i često zbunjujuće nositi dva mobitela te se prebacivati s jednog na drugi. Međutim, postoji rješenje, a to su telefoni s dvije SIM kartice, odnosno dual SIM telefoni. No, kako koristiti dual SIM telefon?

Najosnovniji dio telefona s dual SIM karticama, koji drugi uređaji nemaju, je ladica u koju se može staviti više od jedne SIM kartice. Većina postavki s dvije SIM kartice koristi pametni telefon s dvije SIM kartice. Oni se dijele na dvije vrste, a to su DSDA i DSFA.

Prvi način kako koristiti dual SIM je da stavite jednu SIM karticu u stanje pripravnosti dok je druga u upotrebi. Da, to znači da će druga linija biti zauzeta ako netko pokuša nazvati. Onda nije idealno za poslovne korisnike. Druga opcija kako koristiti dual SIM je bolja za poslovne korisnike. To vam omogućuje da obje SIM kartice budu stalno povezane, tako da možete primiti dva poziva odjednom. Osim toga, ova opcija omogućuje vam prebacivanje između poziva ako je potrebno.