Oblikovanje teksta

Kako kopirati tablicu u Wordu?

Želite kopirati tablicu u Wordu no ne znate kako kopirati tablicu u Wordu? Na pravom ste mjestu. Način kako kopirati tablicu u Wordu je vrlo jednostavan.

word.png
Foto: Pixabay

Microsoft Word je najpopularnija aplikacija za obradu teksta na svijetu. Gotovo svi uredi, studenti i učenici koriste Word za obradu teksta. U Wordu je vrlo jednsotavno izraditi i oblikovati tablice. Međutim, kako kopirati tablicu u Wordu?

Prvi korak načina kako kopirati tablicu u Wordu je otvarnaje dokumenta u Wordu u kojem se nalazi tablica. U gornjem izborniku se nalazi opcija „Prikaz“. Dotaknite prikaz te kliknite „Raspored ispisa“. U nekim Word dokumentima ovaj korak će već biti prethodno odrađen. U takvim slučajevima prijeđite na sljedeći korak.

Sljedeći korak ovog načina kako kopirati tablicu u Wordu je kopiranje tablice. Dođite do tablice koju želite kopirati. Kliknite ikonu za pomicanje tablice da biste odabrali tablicu. Zatim na tipkovnici pritisnite Ctrl+C. Ovo će kopirati tablicu i sve njezine podatke. Ovaj način kako kopirati tablicu u Wordu već je gotov. Tablica se nalazi u međuspremniku. S tablicom u međuspremniku možete je zalijepiti bilo gdje.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.