Tehnologija

Kako izbrisati predmemoriju

Internetski preglednik vam radi sporo ili ne radi uopće? Problem je najvjerojatnije u predmemoriji preglednika. Saznajte kako izbrisati predmemoriju u nekoliko koraka.

predmemorija.jpg
Foto: Pixabay

Brisanje predmemorije iz vašeg preglednika važan je prvi korak za gotovo svako rješavanje problema s pregledavanjem interneta. Predmemorija je alat koji vaš internetski preglednik koristi za ubrzavanje procesa učitavanja stranice. Međutim, ponekad može uzrokovati problem kada se web-mjesta ažuriraju i razvijaju jer datoteke spremljene u predmemoriju mogu biti u sukobu s onim što je zapravo kodirano na web-mjestu. Donosimo kako izbrisati predmemoriju u vašem web pregledniku.

Prvi korak načina kako izbrisati predmemoriju je otvaranje postavki. U gornjem desnom kutu vašeg preglednika pritisnite tri točkice, te kada se otvori izbornik pritisnite alati. Odaberite povijest. Kada se otvori izbornik povijesti preglednika, postoji mogućnost brisanja predmemorije.

Sljedeći i posljednji korak načina kako izbrisati predmemoriju je odabiranje mogućnosti brisanja podataka pregledavanja s lijeve strane ekrana. Postavite  vremenski raspon postavljen na za kada želite obrisati predmemoriju. Označite druge podatke web-mjesta kao što su predmemorirane slike i datoteke te odaberite gumb za brisanje podataka.