Tehnologija

Savjeti za instaliranje bežičnog miša

Nabavili ste bežični miš ali ga ne možete spojiti sa računalom? Potrebno je instalirati aplikaciju za upravljanje bežičnim mišem. Donosimo kako instalirati bežičnog miša.

bežični-miš.jpg
Foto: Pixabay

Bežični miš je uređaj koji se koristi za upravljanje kursorom na računalnom zaslonu bez potrebe za žicom. To znači da se bežični miš može koristiti iz udobne udaljenosti i bez ograničenja koje označava duljina kabela. No, kako instalirati bežičnog miša?

Kako biste instalirali bežični miš na računalu, prvo je potrebno provjeriti jesu li baterije u mišu dovoljno napunjene. Nakon toga, uključite bežični prijemnik u USB priključak na računalu. Operativni sustav će automatski prepoznati bežični miš i početi ga koristiti, ali ako se to ne dogodi, korisnik može slijediti upute koje su dobivene uz miš.

Nakon toga, preuzmite upravljačke programe bežičnog miša s web stranice proizvođača i instalirajte ih na računalo. Ovo je važno kako bi bežični miš mogao raditi sa svim funkcijama koje nudi. Potrebnu aplikaciju i web stranicu dobiti ćete na uputama za korištenje miša. Kada se upravljački programi instaliraju, miš bi trebao raditi bez problema.