Tehnologija

Kako funkcionira Chatbot? Što je Chatbot?

Jeste li znali da postoje roboti s kojima se možete dopisivati? Oni se nazivaju Chatbotovi. Saznajte što je Chatbot i kako funkcionira Chatbot.

chatbot.jpg
Foto: Pixabay

Chatbot je računalni program koji koristi umjetnu inteligenciju kako bi simulirao ljudski razgovor u stvarnom vremenu. Chatboti se koriste u različitim svrhama, kao što su korisnička podrška, prodaja, oglašavanje i zabava. Chatboti koriste prirodni jezik za interakciju s korisnikom i pokušavaju odgovoriti na postavljena pitanja i ispuniti zadatke. No, kako funkcionira chatbot?

Chatboti funkcioniraju na temelju algoritama strojnog učenja i obrade prirodnog jezika. Koriste se različite tehnike kako bi Chatboti mogli prepoznati i odgovoriti na upite korisnika, poput prepoznavanja ključnih riječi, analize sentimenta i pretraživanja baze podataka za relevantne informacije. Chatboti se obično integriraju u druge aplikacije i platforme, poput web stranica, društvenih mreža i mobilnih aplikacija.

Kada znate što je chatbot i kako funkcionira Chatbot, važno je znati koja je njihova svrha. Chatboti mogu biti vrlo korisni za tvrtke i organizacije koje žele poboljšati korisničko iskustvo, povećati prodaju i učinkovitost poslovanja. Međutim, Chatboti još uvijek nisu savršeni i mogu imati poteškoće u prepoznavanju konteksta i razumijevanju kompleksnih zahtjeva. Stoga, za uspješan Chatbot, važno je ulagati u kvalitetan razvoj i održavanje, kao i redovito ažuriranje baze podataka kako bi Chatbot mogao pružati najbolje moguće usluge.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.