Društvene mreže

Kako prepoznati hakirani Instagram profil?

Netko šalje poruke s vašeg Instagram računa? Vaš Instagram je hakiran i trebate pod hitno nešto poduzeti. Saznajte što je hakirani Instagram te što poduzeti kada vam je hakirani Instagram.

instagram.jpg
Foto: Pixabay

Instagram je jedna od najpopularnijih društvenih mreža, koja omogućuje korisnicima da dijele fotografije, videe i događaje iz svog života. Međutim, s porastom popularnosti Instagrama, povećava se i broj hakiranja profila. Hakiranje Instagram profila može biti frustrirajuće iskustvo za korisnike. No, što učiniti kada vam je hakiran Instagram?

Prvo što trebate učiniti kada vam je hakiran Instagram je promijeniti lozinku i prijaviti hakiranje. Prilikom promjene lozinke važno je napomenuti da koristite jaku i sigurnu lozinku. Ako ste sigurni da je vaš profil hakiran, obratite se Instagramu kako biste prijavili slučaj. Možete kontaktirati Instagram korisnički servis putem njihove aplikacije ili na njihovoj web stranici.

Sljedeće što trebate učiniti kada vam je hakiran Instagram račun je ukloniti sve sumnjive aktivnosti. Ako primijetite bilo kakve sumnjive aktivnosti na svom profilu, poput objavljivanja neželjenih slika ili komentara, odmah ih uklonite. U svakom slučaju, bitno je da budete oprezni i da ne dijelite važne informacije na svom Instagram profilu, kako biste smanjili rizik od hakiranja. Ako ste već doživjeli hakiranje svog profila, slijedite gore navedene korake kako biste ga vratili pod svoju kontrolu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.