Mjerne jedinice

Što točno znači da su dimenzije televizora 49 inča?

Veličina ekrana televizora je glavna značajka televizora te će upravo ona ovisiti o kupnji vašeg televizora. Saznajte kako izračunati dimenzije televizora od 49 inča.

dimenzije-tv-a.jpg
Foto: Pixabay

Veličina vašeg televizijskog ekrana bitan je čimbenik pri kupnji novog televizora. No, budući da se veličina zaslona televizora mjeri dijagonalno, potrebno je poznavati formulu kojom ćete izračunati pravilne dimenzije televizora, odnosno širinu i visinu televizora.

Kada je potrebno izračunati dimenzije televizora od 49 inča, potrebno je znati formulu za izračunavanje širine i visine televizora pomoću dijagonale. Kada se računa visina televizora, potrebno je pomnožiti dijagonalu televizora sa 0,49 , a kada se računa širina televizora od 65 inča, potrebno je pomnožiti dijagonalu sa 0,87.

Kada ste pomnožili dijagonalu s potrebnim formulama, dobiti ćete širinu i visinu televizora u inčima. Dobiti ćete rezultat da televizor od 65 inča ima 42,63 inče širinu i 24 inče visinu. Ako želite inče pretvoriti u centimetre, pomnožite dobivene rezultate sa 2,54. Tada ćete dobiti točnu širinu i visinu televizora od 49 inča. Dimenzije televizora od 49 inča su 108 x 61 cm, odnosno širina mu je 108 cm , a visina 61 cm.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.