Informatika

Kako konvertirati jedan terabajt u gigabajt?

Želite konvertirati 1 terabajt u gigabajt no ne znate kako? Saznajte jednostavno objašnjenje kako se konvertira jedan terabajt u gigabajt.

informatika.jpg
Foto: Pixabay

Terabajt je mjerna jedinica digitalnih informacija koja će se u bliskoj budućnosti intenzivno koristiti za mjerenje veličine RAM-a računala i memorije uređaja, ali sada se koristi za mjerenje količine digitalnih informacija u online knjižnicama, digitalnim arhivama, zbog svoje veličine. 

Gigabajt je jedna od najčešće korištenih jedinica digitalnih informacija koja iznosi 1.000.000.000 bajtova. Međutim, u računalnoj operativnoj znanosti vrijednost od 1 GB smatra se jednakom 1024 MB. Gigabajti se često koriste za označavanje veličine memorije, određivanje veličine filma ili količine RAM-a računala. No, kako pretvoriti 1 terabajt u gigabajt?

U svijetu informacijske tehnologije, sve mjerne jedinice su jednostavno i logično određene tako da pretvorba 1 terabajta u gigabajt nije nimalo komplicirana. 1000 bajtova čini 1 megabajt, 1000 megabajta čini 1 gigabajt, a 1000 gigabajta čini jedan terabajt, odnosno 1 terabajt sadrži 1000 gigabajta.