Obrazovanje

Savjeti za učenje: brzo i kvalitetno učenje uz ove savjete za učenje

Kraj proljeća je najgore vrijeme godine ako ste učenik ili student. Ovo doba godine je puno učenja i ispita. Ovi savjeti za učenje će olakšati i ubrzati učenje.

učenje.jpg
Foto: Pixabay

Učenje je neophodno ako želite imati dobre rezultate u školi i položiti važne ispite. Iako svi prepoznajemo važnost učenja, ponekad može biti teško primijeniti učinkovite metode učenja u praksi. Ovo je univerzalni problem među studentima i učenicima. Ovi savjeti za učenje olakšavaju učenje i potiču brže pamćenje.

Prvi savjet za učenje je učenje u vremenskim blokovima. Jedna od najčešćih zabluda je da morate imati duge sesije učenja kako biste pokrili ogromnu količinu lekcija. To je zapravo prepreka sposobnosti vašeg mozga da zadrži informacije. Bolje je razdvojiti svoje učenje u male sesije od 20-30 minuta i pauze od 10 minuta kako bi vaš mozak mogao zadržati veći postotak prezentiranih informacija.

Još jedna savjet za učenje je povezivanje različitih tema i lekcija. Ako zapamtite samo nekoliko koncepata, ali možete povezati te koncepte sa svojim drugim područjima studija, to će vam pomoći da pristupite informacijama koje prije niste mogli zapamtiti. Većina lekcija iz istog predmeta je često povezana, stoga je poznavanje nekoliko ključnih koncepata i njihovo međusobno povezivanje od iznimne važnosti.

Još jedan savjet za učenje je učenje naglas. Objašnjavanje koncepta naglas ojačat će vaše razumijevanje tog koncepta i vašu sposobnost da se prisjetite detalja. Još jedan savjet za učenje je podučavanje drugih. Iako je ovo sjajna vježba s kolegama iz razreda i prijateljima, možete podučavati i imaginarnu publiku. Nije važno kome objašnjavate gradivo, sve dok imate sposobnost da ga objasnite.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.