Pileći hamburger je najprikladnije rješenje za one koji ne vole govedinu. Jednostavno premažite ili marinirajte pileće batake i prsa kako biste dobili savršen nadjev za sočne hamburgere. Dodajte dodatke kao što su slanina i umak, plus odabrane priloge.
Sastojci za pileći hamburger su:
- 2 pileća prsa bez kože
- 1 žlica ulja
- 4 žlice blagog čili umaka
- pola limuna
- peciva za hamburger
- ¼ manjeg bijelog kupusa
- 2 žlice majoneze
- 4 žlice kiselog vrhnja i umaka od vlasca
- listovi zelene salate
- 2 pečene crvene paprike, ocijeđene i narezane prema želji
Kako biste pripremili recept za pileći hamburger najprije stavite pileća prsa između dva komada papira za pečenje i izlupajte valjkom za tijesto do 1 cm debljine. Svaki komad piletine prerežite na dva jednaka dijela. Zagrijte dvije tave na srednje jakoj vatri, u jednoj zagrijte ulje. Pržite piletinu u nauljenoj tavi 3-4 minute sa svake strane dok ne bude pečena te začinite.
Smanjite vatru, pokapajte chilli umak i sok od pola limuna i kuhajte još 1-2 minute. Maknite s vatre. Dok se piletina prži, tostirajte lepinje u suhoj tavi 30 sekundi. Prebacite na tanjur, pa pržite 30 sekundi sa svake strane dok ne porumeni. Pomiješajte kupus s majonezom i preostalim limunovim sokom te posložite sastojke na pileći hamburger. Pileći hamburger je gotov i spreman za posluživanje.