Uspomene

Koje su najbolje dimenzije fotografija za album?

Dimenzija fotografija za album ovise o vrsti albuma. Koje su najčešće dimenzije fotografija za album?

fotografije.jpg
Foto: Pixabay

Albumi sa fotografijama dolaze u svim oblicima i veličinama i može biti izazovno odrediti koji album kupiti. U konačnici, sve ovisi o vrsti fotografija koje ste izradili. No, koje su savršene dimenzije fotografija za album?

Prvo što trebate učiniti kada odabirete dimenzije fotografija za album je odabir orijentacije fotografija. Prije odabira veličine, dobro je znati omjer pejzažnih i portretnih fotografija koje ste odabrali. To će vam pomoći da odlučite koja će orijentacija albuma bolje odgovarati vašim potrebama. Ako su vaše fotografije u veličinama od 15x20 cm ili 20x28 centimetara, tada je pejzažni album bolji za vas. No, ako su fotografije za album dimenzija 28x20 ili 35x28, tada je za vas bolji portretni album.

Osim pejzažnih i portretnih fotografija, postoje i pravokutne fotografije koje mogu odgovarati bilo kojoj vrsti albuma. Najčešće dimenzije pravokutnih fotografija su 20x20 cm, 25x25 cm ili 30x30 cm. Ove fotografije izvrsne su za moderne albume. Važno je znati pravilne dimenzije fotografija za album kako bi vaše fotografije bile dobro očuvane.