Bonton

Savjeti za pisanje čestitke za krštenje

U potrazi ste za idejama i savjetima što napisati za čestitku za krštenje. Donosimo kratke savjete za pisanje čestitke za krštenje.

poklon.jpg
Foto: Pixabay

Krštenje označava odluku pojedinca prihvatiti Isusa i započeti odnos s Kristom kao dio kršćanske vjere. Krštenje je uobičajeno kod dojenčadi. Smatra se da je krštenje tradicionalniji sakrament. Krštenje predstavlja da je djetetov istočni grijeh izbrisan, te da dijete daje zavjet da će biti dijete Božje. No, kako napisati čestitku za krštenje?

Postoje dva načina kako napisati čestitke za krštenje. Čestitke za krštenje se razlikuju ukoliko ste kum krštenika ili ste samo bliski prijatelj. Ukoliko vam je pripala velika čast da budete kum djetetu koje se krsti, potrebno je napisati posebnu čestitke za krštenje. Dijete će uvijek biti u vašem životu, a time što ste kum, obvezujete se da ćete ga uzdržavati tijekom života. U čestitci za krštenje izrazite kako vam je nevjerojatna čast biti kum djetetu te da ćete se pobrinuti da će djetetov život biti ispunjen s puno ljubavi, sreće i podrške.

Ukoliko niste kum, već ste samo prijatelj roditeljima, tada je poželjno čestitati roditeljima na doživljenom uspjehu. Vaša čestitka za krštenje trebala bi sadržavati čestitku roditeljima i djetetu. Osim toga, trebali biste navesti kako dijelite njihovu sreću i zadovoljstvo te se potpisati.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.