Tehnologija

Backslash na tipkovnici: kako se ispisuje backslash na tipkovnici?

Čuli ste za izraz backslash a ne znate što je? Backslash je tipka na tipkovnici koja ima vrlo važnu funkciju.

tipke-na-tipkovnici.jpg
Foto: Pixabay

Alternativno nazvana kosa crta unatrag, backslash je prvi uveo Bob Bemer 1960. godine. Backslash ima vrlo važnu funkciju jer predstavlja putanju do neke datoteke na Windows operacijskom sustavu. Backslash izgleda ovako „\“. Primjer korištenja backslasha je razdjelnik datoteke i diretorija. Primjerice, C:\Korisnici\Desktop.  U ovom slučaju backslash služi kao razmak između datoteka.

No, kako ispisati backslash na tipkovnici? Backslash na tipkovnici može se ispisati na dva načina. Prvi način je korištenjem kombinacija tipki altgr i w. Pritisnite i držite stisnutu tipku altgr te stisnite W i backslash će biti ispisan.

Drugi način ispisivanja backslasha na tipkovnici je korištenjem kombinacije brojeva koje označavaju backslash u kodu. Pritisnite alt i držite tu tipku. Nakon toga utipkajte broj 92 te će se backslash ispisati. Broj 92 je oznaka za backslash prethodno definirana u Windows operacijskom sustavu. Ukoliko ste aktivni korisnik Windows računala, morate poznavati što znači backslash na tipkovnici i kako se on koristi.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.