Dizana tijesta

Tijesto za ukusne i prhke buhtle iz pekača

Tijesto za buhtle iz pekača jednostavno i brzo se priprema. Kako se radi tijesto za buhtle iz pekača?

tijesto.jpg
Foto: Pixabay

Dobro tijesto za buhtle iz pekača preduvjet je za ukusne i prhke buhtle. Donosimo provjereni recept kako napraviti dobro tijesto za buhtle iz pekača.

Sastojci za tijesto za buhtle iz pekača:

  • 3 šalice tople vode
  • vrećica suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • ½ šalice maslaca
  • 1/3 šalice šećera
  • 1 žlica soli
  • 7 šalica pšeničnog brašna

Tijesto za buhtle iz pekača priprema:

Prvo je potrebno prokuhati kvasac. U posudi dodajte ½ šalice tople vode, suhi kvasac i 1 žličicu šećera te sve izmiješajte. Pustite da odstoji 10 minuta. Kvasac je gotov kada se digne i dok se pojave mjehurići.

Kada ste napravili kvasac sada možete ići u pripremu za tijesto za buhtle. U zdjelu dodajte dvije šalice tople vode, maslac, 1/3 šalice šećera, žlicu soli i pripremljeni kvasac. Počnite miješati sve sastojke. Kada ste promiješali sve sastojke, dodajte postepeno brašno i nastavite miješati. Ostavite prekriveno tijesto da se digne na sobnoj temperaturi sat vremena do dva sata. Otkrijte tijesto, uzmite 20 manjih okruglica te ih izvaljajte valjkom za tijesto. Te nakon što ste ga izvaljali možete napraviti krugove za buhtle.

Ostavite na toplom 30 minuta te ih onda stavite peći. Pecite na 220 stupnjeva Celzijusa 20 minuta dok buhtle ne porumene.