
Recept kako se priprema najbolja domaća pizza margherita

Iako na pizzi margheriti nema šunke, slanine ili ostalih mesnih nadjeva za pizzu, ona vas neće ostaviti gladnima. Ovaj recept je samostalan i prilagodljiv, što znači da ne trebate koristiti gotovu koru za pizzu, a možete pizzu dodatno prilagoditi začinima koje volite.
Sastojci potrebni da se pripremi ovaj recept za pizzu margheritu su:
300 grama oštrog brašna
1 žličica instant kvasca
1 žličica soli
1 žlica maslinovog ulja
100 ml passate
Šaka svježeg bosiljka
1 režanj češnjaka
125 grama okruglice mozzarelle
40 grama naribanog parmezana
100 grama cherry rajčica, prepolovljenih
Kako biste pripremili ovaj recept za pizzu margheritu, najprije napravite tijesto. Stavite brašno u veliku zdjelu, zatim umiješajte kvasac i sol. Napravite udubinu, ulijte 200 ml tople vode i maslinovo ulje i miješajte drvenom kuhačom dok ne dobijete mekano, prilično mokro tijesto. Okrenite na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite 5 minuta dok ne postane glatko. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite sa strane.
Nakon što ste napravili tijesto za pizzu margheritu, napravite umak. Pomiješajte passatu, bosiljak i protisnuti češnjak, pa začinite po želji. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi. Tijesto podijelite na dvije loptice. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u velike krugove, oko 25 cm poprečno, pomoću valjka za tijesto. Tijesto mora biti vrlo tanko jer će se dizati u pećnici. Premjestite tijesto za pizzu na dva pobrašnjena lima za pečenje. Zagrijte pećnicu na 240°C. Zagladite umak preko tijesta stražnjom stranom žlice. Pospite sirom i rajčicama, pokapajte maslinovim uljem i začinite. Jednu pizzu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu te pecite 8-10 minuta dok pizze ne postane hrskave. Ovaj recept za pizzu margheritu već je gotov i pizza je spremna za posluživanje.