Cilj pripreme hamburgera kod kuće je priprema domaćih pljeskavica za hamburgere, a dodatni trud se uvijek isplati. Izvrsna stvar u vezi ovog najboljeg recepta za hamburger je što ga možete prilagoditi svom ukusu i svojim željama.
Sastojci potrebni da se pripremi najbolji recept za hamburger su:
- 500 grama mljevene nemasne govedine
- 1 veliko jaje
- Pola mljevenog luka
- 40 grama krušnih mrvica
- 2 režnjačešnjaka, oguljena i nasjeckana
- Sol i papar po ukusu
- 4 peciva za hamburger
- Majoneza i kečap po ukusu
- 4 lista zelene salate
- 1 zrela rajčica, bez jezgre i tanko narezana
- 4 tanke ploške crvenog luka
Prvo što trebate učiniti kada želite pripremiti najbolji recept za hamburger je pomiješati mljevenu govedinu, jaje, luk, krušne mrvice, češnjak te sol i papar po ukusu. Podijelite smjesu na četiri jednaka dijela i svaki oblikujte u pljeskavicu široku oko 8 cm. Položite hamburgere na nauljenu tavu. Pecite pljeskavice, okrećući ih jednom, dok ne porumene s obje strane i ne porumene iznutra, ukupno 7 do 8 minuta.
Položite peciva, prerezanu stranu prema dolje, na tavu i pecite dok se lagano ne prepeku, 30 sekundi do 1 minute. Dno peciva namažite majonezom i kečapom po ukusu te dodajte zelenu salatu, rajčicu, pljeskavicu, luk, te sol i papar po ukusu. Ovaj recept za najbolji hamburger je gotov te su hamburgeri spremni za posluživanje. Dobar tek!