
Kako se radi najbolja krema za mađaricu?

Mađarica je tradicionalni hrvatski višeslojni kolač koji se obično veže uz svečane prigode. Slojevi su premazani baršunastom kremom prožetom čokoladom, a cijeli kolač je završen glazurom od tamne čokolade.
Iako se o podrijetlu i etimologiji ne zna mnogo, mađarica se smatra izvornom hrvatskom slasticom koja je nastala po uzoru na tradicionalne mađarske kolače. Ukoliko želite znati kako se priprema najbolja krema za mađaricu pogledajte naš recept.
Sastojci za najbolju kremu za mađaricu:
5 žlica brašna
200 g čokolade
150 g maslaca
180 g šećera
Kako se priprema najbolja krema za mađaricu?
U šalicu mlijeka dodati brašno. Preostalo mlijeko zakuhajte. Dodajte šećer i čokoladu. Maknite s vatre i dodajte u šalicu mlijeka pomiješanog s brašnom te ponovno stavite na vatru. Nakon par minuta, odnosno kad se lijepo zgusne maknite s vatre pa dodajte maslac i promiješajte. Ostavite da se najbolja krema za mađaricu ohladi.


Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi
