Ako nikada niste radili pizzu kod kuće, svakako je probajte! Nema ništa loše u naručivanju pizze, ali ovo mekano tijesto za pizzu morate isprobati.
Sastojci za mekano tijesto za pizzu:
- 400 ml tople vode
- vrećica suhog kvasca
- 1 žlica šećera
- 1 ½ čajna žličica soli
- 4 žlice maslinovog ulja
- 450 g brašna
Kako se priprema mekano tijesto za pizzu?
U zdjelu samostojećeg miksera dodajte 400 ml tople vode, aktivni suhi kvasac i 1 žlicu šećera. Promiješajte i ostavite da odstoji 5 minuta. Smjesa za mekano tijesto za pizzu će početi mjehuriti. Za 5 minuta dodajte 2 žlice maslinovog ulja, 1 ½ žličice soli i višenamjensko brašno.
U mikseru sa samostojećim nastavkom za tijesto miješajte sastojke na maloj brzini dok se ne sjedine. Nakon što je izmiješano ostavite da se mijesi 5 minuta na niskoj brzini. Tijesto će biti malo ljepljivo.
Kad je gotovo, dodajte još 2 žlice maslinovog ulja da premažete tijesto sa svih strana. Pokrijte posudu plastičnom folijom i čistim ručnikom. Pustite da se diže 2 sata, udvostručit će se.
Kada budete spremni, zagrijte pećnicu na 240 °C. Zatim skinite ručnik i plastičnu foliju sa zdjele i nježno pritisnite tijesto da se ispuha. Podijelite ga na pola. To je to napravili ste mekano tijesto za pizzu.