Recept i priprema

Kako se radi mekano tijesto za pizzu?

Zaboravite naručivanje pizze! Napravite vlastito domaće mekano tijesto za pizzu sa samo 6 jednostavnih sastojaka. Ovo je nepogrešiv recept za mekano tijesto za pizzu.

tijesto.jpg
Foto: Pixabay

Ako nikada niste radili pizzu kod kuće, svakako je probajte! Nema ništa loše u naručivanju pizze, ali ovo mekano tijesto za pizzu morate isprobati.

Sastojci za mekano tijesto za pizzu:

  • 400 ml tople vode
  • vrećica suhog kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 ½ čajna žličica soli
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 450 g brašna

Kako se priprema mekano tijesto za pizzu?

U zdjelu samostojećeg miksera dodajte 400 ml tople vode, aktivni suhi kvasac i 1 žlicu šećera. Promiješajte i ostavite da odstoji 5 minuta. Smjesa za mekano tijesto za pizzu će početi mjehuriti. Za 5 minuta dodajte 2 žlice maslinovog ulja, 1 ½ žličice soli i višenamjensko brašno.

U mikseru sa samostojećim nastavkom za tijesto miješajte sastojke na maloj brzini dok se ne sjedine. Nakon što je izmiješano ostavite da se mijesi 5 minuta na niskoj brzini. Tijesto će biti malo ljepljivo.

Kad je gotovo, dodajte još 2 žlice maslinovog ulja da premažete tijesto sa svih strana. Pokrijte posudu plastičnom folijom i čistim ručnikom. Pustite da se diže 2 sata, udvostručit će se.

Kada budete spremni, zagrijte pećnicu na 240 °C. Zatim skinite ručnik i plastičnu foliju sa zdjele i nježno pritisnite tijesto da se ispuha. Podijelite ga na pola. To je to napravili ste mekano tijesto za pizzu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.