Impresionirajte svoje goste krem kolačem sa višnjama i čokoladom.
Evo koji su sastojci potrebni za krem kolač sa višnjama i čokoladom:
- 175 g slanog maslaca, plus dodatak za podmazivanje
- 200 g tamne čokolade
- 300 g glatkog brašna
- 375 g šećera
- 25 g kakaa
- 1 žličica sode bikarbone
- 2 jaja
- 200 g jogurta
- 425 g kompota trešanja bez koštica, 2 žlice soka od trešanja iz kompota
- 100 g marmelade od višanja
- 500 ml vrhnja za šlag
- 3 žlice šećera u prahu
Kako se priprema krem kolač sa višnjama i čokoladom?
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i obložite podlogu kalupa za torte. U manju tavu stavite maslac i 75 g čokolade izlomljene na komadiće i lagano zagrijavajte uz miješanje dok se potpuno ne otopi.
U posudi za miješanje pomiješajte brašno, šećer, kakao i sodu bikarbonu s prstohvatom soli. Umutite jaja i mlaćenicu ili jogurt. Otopljenu čokoladnu smjesu i smjesu jaja umiješajte u suhe sastojke, dodajte 100 ml kipuće vode i kratko miješajte električnom pjenjačom dok se tijesto za kolače ne oslobodi grudica.
Podijelite smjesu u kalupe i pecite 25 minuta. Biskvit nekoliko puta izbockajte štapićem. Pomiješajte 2 žlice sačuvanog soka od višanja i pokapajte biskvite. Ohladite biskvite.
Pomiješajte preostale ocijeđene višnje i džem. Stavite 200 ml vrhnja u malu tavu i zagrijte malo ispod točke ključanja. Preostalu čokoladu nasjeckajte i stavite u vatrostalnu zdjelu, prelijte vrućim vrhnjem i miješajte dok se ne otopi. Vaš krem kolač sa višnjama i čokoladom skoro je gotov.
Kada se biskviti ohlade, umutite preostalo vrhnje i šećer u prahu dok se ne umute. Premažite preko dva biskvita, a zatim žlicom stavite pekmez od višanja. Složite biskvite jedan na drugi. Premažite čokoladnu kremu preko trećeg biskvita i stavite na vrh ostalih kolača. Svježe višnje naslažite na krem kolač sa višnjama i čokoladom.