Recept za mađaricu

Koliko peći kore za mađaricu?

Kako bi mađarica uspjela, osim kreme vrlo je važno i napraviti dobro kore. Kore ne smiju biti niti premalo ni previše pečene. Koliko peći kore za mađaricu?

tijesto.jpg
Foto: Pixabay

Kada napravite smjesu za kore za mađaricu, kako bi kore ispale što ukusnije i lakše za napraviti prvo tijesto ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena do dva sata. Koliko peći kore za mađaricu?

Pećnicu je potrebno zagrijati pola sata prije nego što stavite kore u nju na 180 stupnjeva. Kada se pećnica zagrijala izvaljane kore za mađaricu pecite na 180 stupnjeva pet do sedam minuta. Najbolje ćete znati da su vaše kore za mađaricu gotove po njihovoj boji. Kore za mađaricu trebaju biti zlatne boje.

Potrebno je pripaziti da se kore ne prepeku kako bi se krema bolje primila za njih, a sama mađarica bila što ukusnija i fina. Kako bismo vam olakšali pripremu kora, donosimo provjereni recept kako pripremiti kore za mađaricu.

Sastojci za kore za mađaricu:

  • 600g glatkog brašna
  • 1 praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 50g maslaca
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 200 g šećera u prahu

Priprema kora za mađaricu:

U jednu posudu dodajte sve suhe sastojke: glatko brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu te ih izmiješajte da se ujedine. U drugu posudu pomiješajte sve mokre sastojke: jaja, otopljeni maslac i kiselo vrhnje.

U mokre sastojke postepeno dodavajte suhe sastojke te miješajte sve dok ne dobijete lagano tijesto. Tijesto ostavite na sobnoj temperaturi dva sata kako bi vam bilo lakše miješati i napraviti koru za mađarice.

Podijelite tijesto na male okuglice koliko želite kora imati. Male okuglice izvaljajte valjkom za tijesto te su vaše kore za mađaricu gotove.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.