Praktični savjeti

Koliko dugo može stajati biskvit?

Znate li koliko dugo može stajati biskvit? Donosimo savjete koliko dugo može stajati biskvit.

biskvit.jpg
Foto: Pixabay

Ako vas zanima koliko dugo može stajati biskvit, to znači ili niste stigli pripremiti kolač do kraja ili ste ga pripremili, ali mislite da se neće sve pojesti odmah.

O tome koliko dugo može stajati biskvit ovisi upravo to je li on obrađen s kremom ili je samo biskvit. Biskvit koji nije obrađen kremom može duže stajati, no potrebno ga je pravilno pospremiti kako na njega ne bi utjecala vlaga. Također, koliko dugo može stajati biskvit ovisi i o njegovim sastojcima.

Stoga je jako teško dati jedan univerzalan odgovor. Preporučljivo je da svaki biskvit procjenite za sebe i to na način da provjerite miris, dosljednost i okus. Ako je miris loš, vrlo vjerojatno ima pljesan, ako je struktura previše gruba, a okus manje sladak i suh, biskvit više nije svjež. To je pravi znak da on više ne može stajati i da morate pripremiti nov.

U načelu, svaki biskvit bi trebao moći stjati u hladnjaku oomotan u prozirnu foliju 3 do 5 dana, no najbolje je da koliko dugo može stajati biskvit za svaki procjenite posebno.