Kuharica

Praktični savjeti i vodič kako razvaljati kore za mađaricu

Ljubitelj ste kolača mađarice, ali niste nikako pohvatali tehniku kako razvaljati kore za mađaricu. Saznajte kako razvaljati kore za mađaricu.

dizano-tijesto.jpg
Foto: Pixabay

Ako ne znate dobru tehniku kako razvaljati kore za mađaricu može vam otežati posao. Nemojte podsustati. Uz ove trikove savladat ćete razvaljanje kore za mađaricu.

Za pripremu kora potrebno je ostaviti tijesto na sobnoj temperaturi sat vremena. Zašto? Radi lakšeg razvaljanja. Tijesto će popustit te će vam biti lakše i ugodnije izrezati dijelove tijesta iz kojeg ćete napraviti koru za mađarice. Za razvaljanje tijesta potreban vam je jedan valjak za tijesto.

U kojem slučaju nemate valjak za tijesto bez brige postoji i drugo rješenje. Možete umjesto valjka za tijesto koristiti bilo što što je okruglo i ima radnu površinu, kao na primjer staklenu bocu. Ako vam se kora previše lijepi na valjak i na površinu stola, malo prospite oštrog brašna.

Oštro brašno će pomoći kako vam se kora ne bi ljepila za površinu i valjak.