Domaći umak za pizzu najbolji je umak. Donosimo recept kako napraviti pravi domaći umak za pizzu.

Ovaj bogati umak za pizzu od rajčice priprema se kuhanjem rajčice na laganoj vatri dok se ne zgusne i postane savršene teksture za premazivanje pizze. Umak za pizzu je jednostavan za napraviti i savršen je za domaću pizzu.
Sastojci potrebni da se pripremi umak za pizzu su:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 manja glavica luka, sitno nasjeckana
- 1 režanj češnjaka, zgnječen
- 800 grama nasjeckane rajčice
- 3 žlice pirea od rajčice
- 1 list lovora
- 2 žlice sušenog origana
- 2 žličice smeđeg šećera
- 1 manja vezica bosiljka, sitno nasjeckanog
Kako biste pripremili umak za pizzu najprije zagrijte ulje u loncu na laganoj vatri pa dodajte luk zajedno s obilnim prstohvatom soli. Lagano pirjajte 12-15 minuta ili dok luk ne omekša i postane proziran. Dodajte češnjak i pirjajte još minutu. Dodajte rajčice i umiješajte zajedno s lovorom, origanom i šećerom. Zakuhajte i smanjite vatru. Pirjajte bez poklopca 30-35 minuta ili dok se ne umak za pizzu ne zgusne. Začinite po ukusu te u umak umiješajte bosiljak. Ovaj umak za pizzu već je gotov te ga možete čuvati do tjedan dana u hladnjaku. Dobar tek!