Ovaj bogati umak za pizzu od rajčice priprema se kuhanjem rajčice na laganoj vatri dok se ne zgusne i postane savršene teksture za premazivanje pizze. Umak za pizzu je jednostavan za napraviti i savršen je za domaću pizzu.
Sastojci potrebni da se pripremi umak za pizzu su:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 manja glavica luka, sitno nasjeckana
- 1 režanj češnjaka, zgnječen
- 800 grama nasjeckane rajčice
- 3 žlice pirea od rajčice
- 1 list lovora
- 2 žlice sušenog origana
- 2 žličice smeđeg šećera
- 1 manja vezica bosiljka, sitno nasjeckanog
Kako biste pripremili umak za pizzu najprije zagrijte ulje u loncu na laganoj vatri pa dodajte luk zajedno s obilnim prstohvatom soli. Lagano pirjajte 12-15 minuta ili dok luk ne omekša i postane proziran. Dodajte češnjak i pirjajte još minutu. Dodajte rajčice i umiješajte zajedno s lovorom, origanom i šećerom. Zakuhajte i smanjite vatru. Pirjajte bez poklopca 30-35 minuta ili dok se ne umak za pizzu ne zgusne. Začinite po ukusu te u umak umiješajte bosiljak. Ovaj umak za pizzu već je gotov te ga možete čuvati do tjedan dana u hladnjaku. Dobar tek!