Kulinarstvo

Kako napraviti domaći ukusan umak za pizzu?

Domaći umak za pizzu najbolji je umak. Donosimo recept kako napraviti pravi domaći umak za pizzu.

pizza.jpg
Foto: Pixabay

Ovaj bogati umak za pizzu od rajčice priprema se kuhanjem rajčice na laganoj vatri dok se ne zgusne i postane savršene teksture za premazivanje pizze. Umak za pizzu je jednostavan za napraviti i savršen je za domaću pizzu.

Sastojci potrebni da se pripremi umak za pizzu su:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 manja glavica luka, sitno nasjeckana
  • 1 režanj češnjaka, zgnječen
  • 800 grama nasjeckane rajčice
  • 3 žlice pirea od rajčice
  • 1 list lovora
  • 2 žlice sušenog origana
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 1 manja vezica bosiljka, sitno nasjeckanog

Kako biste pripremili umak za pizzu najprije zagrijte ulje u loncu na laganoj vatri pa dodajte luk zajedno s obilnim prstohvatom soli. Lagano pirjajte 12-15 minuta ili dok luk ne omekša i postane proziran. Dodajte češnjak i pirjajte još minutu. Dodajte rajčice i umiješajte zajedno s lovorom, origanom i šećerom. Zakuhajte i smanjite vatru. Pirjajte bez poklopca 30-35 minuta ili dok se ne umak za pizzu ne zgusne. Začinite po ukusu te u umak umiješajte bosiljak. Ovaj umak za pizzu već je gotov te ga možete čuvati do tjedan dana u hladnjaku. Dobar tek!