Kuharica

Fini domaći rezanci od samo 4 sastojka

Fini domaći rezanci pripremaju uz svega 4 sastojka. Saznajte kako brzo pripremiti fine domaće rezance.

tjestenina.jpg
Foto: Pixabay

Ovi fini domaći rezanci od jaja imaju nevjerojatno laganu teksturu. Savršeni su za ubacivanje u umake, juhe s rezancima ili wok. Kako se pripremaju fini domaći rezanci?

Sastojci za fine domaće rezance:

  • 300 g višenamjenskog brašna
  • pola žličice soli
  • 3 velika jaja
  • 1 žlica vode

Fini domaći rezanci pripremaju se na sljedeći način:

Pomiješajte brašno i sol u zdjeli samostojećeg miksera. Dodajte jaja i vodu i sjedinite u glatko tijesto. Uključite mikser opremljen kukom za tijesto i mijesite 10 minuta. Ako mijesite ručno, mijesite dodatnih 5 minuta (ukupno 15 minuta). Pokrijte tijesto i ostavite da odstoji 30 minuta.

Tijesto podijelite na pola. Jednu polovicu ostavite sa strane, pokrijte. Sada uzmite valjak i razvaljajte tijesto sve do debljine pola centimetra. Kada je tijesto dovoljno tanko da vam kroz njega vidite ruke, temeljito pobrašnite obje strane lista tijesta. Zatim prođite kroz željenu postavku rezanja rezanaca. Ubacite rezance u dodatno brašno da se ne zalijepe jedna za drugu. Ponovite s drugom polovicom tijesta. Ovaj recept daje četiri porcije finih domaćih rezanaca.

Ako ne planirate pojesti sve četiri porcije finih domaćih rezanaca odjednom, ostatke možete zamrznuti. Jednostavno ih temeljito pospite brašnom i prebacite u hermetički zatvorenu vrećicu za zamrzavanje.