Kuharica

Dresing za salatu od limuna - recept i priprema

Limun u kombinaciji s maslinovim uljem i medom daje savršeni dresing za salatu. Pratite recept i napravite najbolji dresing za salatu od limuna.

limun-med.jpg
Foto: Pixabay

Kako bi salata bila ukusna odgovoran je dobar dresing. Postoje brojni recepti za pripremu dresinga koji imaju različite baze. Donosimo recept za dresing za salatu od limuna. Baza ovog dresinga je limun, a recept možete prilagoditi i svom ukusu prema želji.

Postoje i različiti recepti kako se radi dresing za salatu od limuna, donosimo jednostavan na neki način osnovni recept.

Za dresing od limuna potrebni su sljedeći sastojci:

  • žlica maslinovog ulja
  • limun - sok i korica
  • žličica meda

Kako biste dobili dresing od limuna najprije iscijedite sok od jednog limuna. Pomiješajte žlicu maslinovog ulja sa sokom o limuna i zasladite sa žlicom meda.

Na kraju možete naribati i koricu limuna u dresing ili kada prelijete dresing preko salate naribate tek onda koricu limuna.

Ovaj dresing od limuna je jednostavna, a vrlo ukusan i dat će posebnu notu svakoj salati. Možete se koristiti kao dresing u svim vrstama salata. Kombinacija limuna, maslinovog ulja i meda savršena je kombinacija za dresing.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.