Kuharica

Kako se rade domaći rezanci s jajima?

Recite doviđenja kupovnim rezancima kada isprobate ovaj recept za domaće rezance s jajima. Donosimo najbolji recept za domaće rezance s jajima koji će vas oduševiti.

domaci-rezanci.jpg
Foto: Pixabay

Ovaj recept za domaće rezance s jajima sadrži samo četiri jednostavna sastojka i ne zahtijeva nikakvu posebnu opremu za pripremu domaćih rezanaca. Ovi ukusni rezanci savršeni su za juhe, variva ili tjesteninu s umakom.

Sastojci potrebni da se pripreme domaći rezanci s jajima su:

2 velika jaja
3/4 žličice soli
2 žlice mlijeka
200 grama višenamjenskog brašna

Kako biste pripremili domaće rezance s jajima najprije pomiješajte jaja, mlijeko i sol dok smjesa ne postane glatko. Umiješajte jednu šalicu brašna dok smjesa ne postane glatka. Dodajte još brašna, samo malu žlicu odjednom, dok se tijesto ne skupi u kuglu, ali još uvijek bude malo ljepljivo. Istresite tijesto na pobrašnjenu površinu. Dobro pobrašnjenim rukama mijesite tijesto dok ne prestane biti ljepljivo, otprilike 3-5 minuta. Ostavite tijesto da odstoji 10 minuta.

Razvaljajte tijesto za domaće rezance s jajima na lagano pobrašnjenoj radnoj površini dok ne bude vrlo tanko. Oštrim nožem izrežite rezance na dugačke trake, koliko god uske ili široke želite. Da biste ih odmah skuhali, dodajte ih u lonac kipuće vode i kuhajte dok ne omekšaju, oko 2-3 minute. Ocijedite domaće rezance s jajima i poslužite u svom omiljenom receptu.