Dip od avokada je kremasti i pikantan koji možete poslužiti na krekerima, sendvičima ili kao dodatak povrću. Postoje različiti recepti za pripremu ovog dipa, a svaki recept možete prilagoditi svom ukusu barem dijela što se tiče začina. Dip od avokada možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi i to u hladnjaku do 2 dana.
Sastojci za dip od avokada:
- 1/3 šalice punomasnog grčkog jogurta
- 2 zrela avokada bez koštica
- 2 žlice soka od limuna
- 1/4 žličice senfa
- češanj češnjaka
- prstohvat soli
- 2 žlice kopra - svježeg
Kako se radi dip od avokada:
Pripremite sve sastojke i stavite u blender sve osim kopra. Kada se sve dobro sjedini dodajte kopar. Još promiješajte i začinite prema ukusu.
Dip od avokada je gotov i možete ga odmah poslužiti.