Hrana i piće
Blagdanski stol

Božićni kremasti kolači bez kojih ne mogu proći blagdani

Božićni kremasti kolači bez kojih ne mogu proći blagdani
Tražite inspiraciju za božićne kolače? Upravo to možete pronaći ovdje, pogledajte kako se pripremaju božićni kremasti kolači.

Ovo su božićni kremasti kolači izvrsne prezentacije aromatizirani cimetom, punjeni vrlo ukusnom i kremastom slatkom kremom od jaja. Evo kako se pripremaju ovi božićni kremasti kolači.

Sastojci za božićne kremaste kolače:

5 jaja

150 grama tamno smeđeg šećera

1 žlica cimeta u prahu

100 grama višenamjenskog brašna

1 žličica ekstrakta vanilije

1 žličica praška za pecivo

Za nadjev:

100 grama šećera

100 ml vode

5 žumanjaka

1 kora limuna

1 štapić cimeta

Božićni kremasti kolači priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Okrugli kalup za tortu (25 x 6 centimetara) namastite margarinom i pospite brašnom za početak pripreme božićnog kremastog kolača.

Mikserom na srednjoj brzini tucite jaja i smeđi šećer dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte cimet i ekstrakt vanilije i tucite 2 do 3 minute. Smanjite brzinu miksera na najmanju, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i miješajte dok ne dobijete homogenu i kremastu smjesu.

Ulijte smjesu u pripremljenu tepsiju i pecite dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista, oko 25 minuta. Isključite pećnicu, izvadite kalup i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Božićni kremasti kolači nadjev:

U posudi umutite žumanjke za pripremu nadjeva za božićni kremasti kolač. U lonac stavite šećer, vodu, koricu limuna i štapić cimeta. Promiješajte i stavite tavu na laganu vatru dok ne počne ključati. Ugasite vatru, uklonite koru limuna i štapić cimeta i ostavite da se ohladi oko 5 minuta (sačuvajte štapić cimeta). Božićni kremasti kolač skoro je gotov.

U umućene žumanjke polako dodajte prethodnu smjesu i miješati žicom dok se ne dobije jednolična smjesa. Ulijte u lonac zajedno sa štapićem cimeta i stavite na laganu vatru oko 15 minuta dok ne postane kremasto, ​​povremeno miješajući.

Ugasite vatru, izvadite štapić cimeta i ostavite da se malo ohladi. Prerežite tortu na pola dugim oštrim nožem. Donju krišku torte stavite na pladanj i premažite nadjevom. Pokrijte gornjim dijelom torte i poslužite ovaj božićni kremasti kolač.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx