

Klasični recept za biskvitni kolač s kremom nije samo ukusan, već i štedi novac. Ovaj recept može poslužiti kad vam treba brzi desert jer je većina sastojaka već u vašoj smočnici.
Ujedno je izvrstan recept za početnike jer nije baš zahtijevan i sadrži samo nekoliko jednostavnih koraka, uglavnom miješanje mikserom ili pjenjačom.
Sastojci za biskvitni kolač s kremom:
2 velika jaja
120 g šećera
200 g brašna
prašak za pecivo
3/4 žličice soli
1 šalica gustog vrhnja
1 žličica čistog ekstrakta vanilije
Kako se priprema biskvitni kolač s kremom?
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite dva okrugla kalupa za tortu. Tucite jaja dok ne postanu gusta i dobiju boju limuna 5 minuta električnom miješalicom na velikoj brzini, postupno umiješajte šećer. Prosijte zajedno suhe sastojke. Umiješajte prosijane suhe sastojke naizmjenično s vrhnjem i vanilijom. Dobro istucite. Rasporedite tijesto u pripremljene kalupe. Pecite 25 do 30 minuta ili dok čačkalica za kolače umetnut u sredinu ne izađe čista.
Ohladite u posudama na rešetki 10 minuta prije vađenja iz posuda. Biskvitni kolač s kremom je gotov.