Kuharica

Savjeti za pripremu biskvita sa oštrim brašnom

Potreban vam je biskvit sa oštrim brašnom za pripremu posebne torte? Saznajte kako se priprema ukusan biskvit sa oštrim brašnom.

biskvit.jpg
Foto: Pixabay

Ovaj ukusni biskvit sa oštrim brašnom može poslužiti kao temelj za određene recepte, ali isto tako predstavlja divnu poslasticu za popodnevni čaj ili kao dio jutarnje kave s prijateljima. S tradicionalnom teksturom i mnogo različitih opcija za prilagodbu, biskvit sa oštrim brašnom čini savršen desert.

Sastojci potrebni za pripremu biskvita sa oštrim brašnom:

  • 300 grama oštrog brašna
  • 200 grama šećera
  • 130 grama mekog maslaca
  • 150 ml mlijeka
  • 4 jaja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Biskvit sa oštrim brašnom priprema:

Kako biste pripremili biskvit sa oštrim brašnom najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite dublji kalup za torte. U srednjoj posudi umutite maslac i šećer. Umutite jaja, jedno po jedno pazeći da se smjesa ne zgruša. Dodajte mlijeko, vaniliju i brašno, lagano miješajući. Ulijte u pripremljen kalup za tortu.

Pecite biskvit sa oštrim brašnom oko 60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Biskvit će se malo povući sa stijenki posude kada je gotov. Ostavite biskvit da se ohladi u kalupu nekoliko minuta prije nego što ga izvadite na rešetku da se potpuno ohladi. Ovaj recept za biskvit sa oštrim brašnom je gotov te možete nastaviti sa daljnjom pripremom svog recepta ili poslužiti gotov biskvit. Dobar tek!