403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
JEDNOSTAVNO I FINO

Zapečena tjestenina s tunom i graškom – ručak bez puno muke, a pun okusa

Zapečena tjestenina s tunom i graškom – ručak bez puno muke, a pun okusa
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Jednostavno jelo s kojim ćete razveseliti sve ukućane

Želite bez puno truda pripremiti ručak kojim ćete oduševiti baš sve članove obitelji? Ako volite jednostavna domaća jela, zapečena tjestenina s tunom i graškom sigurno je odličan izbor.

Sastojci:

  • 300 g suhe tjestenine (makaroni, pužići, penne i sl.)
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 600 ml toplog mlijeka
  • 120 g naribanog sira (cheddar, zreli gauda, edamac)
  • sol i papar
  • 1 šalica smrznutog graška
  • 320 g tune u salamuri
  • 1 šaka krušnih mrvica
  • 50 g naribanog parmezana

Priprema:

  • Pećnicu zagrijemo na 190 °C. U loncu zakuhamo veću količinu blago posoljene vode. Dodamo tjesteninu i kuhamo je 2 minute kraće nego što piše na pakiranju. Kuhanu tjesteninu dobro ocijedimo.
  • Dok se tjestenina kuha, pripremimo bešamel umak. U lončiću otopimo maslac. Dodamo brašno i uz stalno miješanje pržimo dvije minute.
  • Zatim postupno dolijevamo toplo mlijeko i miješamo da ne nastanu grudice. Umak zakuhamo pa dodamo naribani sir, sol i papar. Miješajući kuhamo dok se sir ne otopi i dobijemo glatki, gusti umak. Maknemo s vatre i umiješamo grašak te ocijeđenu tunu.
  • Umak i tjesteninu dobro pomiješamo pa prebacimo u dublju posudu za pečenje. Po vrhu posipamo mješavinu krušnih mrvica i parmezana.
  • Jelo pečemo u zagrijanoj pećnici 20 do 30 minuta. Poslužujemo uz veliku zdjelu sezonske salate.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx