Gastro
JEDNOSTAVNO I FINO

Zapečena tjestenina s tunom i graškom – ručak bez puno muke, a pun okusa

Zapečena tjestenina s tunom i graškom – ručak bez puno muke, a pun okusa
Jednostavno jelo s kojim ćete razveseliti sve ukućane

Želite bez puno truda pripremiti ručak kojim ćete oduševiti baš sve članove obitelji? Ako volite jednostavna domaća jela, zapečena tjestenina s tunom i graškom sigurno je odličan izbor.

Sastojci:

  • 300 g suhe tjestenine (makaroni, pužići, penne i sl.)
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 600 ml toplog mlijeka
  • 120 g naribanog sira (cheddar, zreli gauda, edamac)
  • sol i papar
  • 1 šalica smrznutog graška
  • 320 g tune u salamuri
  • 1 šaka krušnih mrvica
  • 50 g naribanog parmezana

Priprema:

  • Pećnicu zagrijemo na 190 °C. U loncu zakuhamo veću količinu blago posoljene vode. Dodamo tjesteninu i kuhamo je 2 minute kraće nego što piše na pakiranju. Kuhanu tjesteninu dobro ocijedimo.
  • Dok se tjestenina kuha, pripremimo bešamel umak. U lončiću otopimo maslac. Dodamo brašno i uz stalno miješanje pržimo dvije minute.
  • Zatim postupno dolijevamo toplo mlijeko i miješamo da ne nastanu grudice. Umak zakuhamo pa dodamo naribani sir, sol i papar. Miješajući kuhamo dok se sir ne otopi i dobijemo glatki, gusti umak. Maknemo s vatre i umiješamo grašak te ocijeđenu tunu.
  • Umak i tjesteninu dobro pomiješamo pa prebacimo u dublju posudu za pečenje. Po vrhu posipamo mješavinu krušnih mrvica i parmezana.
  • Jelo pečemo u zagrijanoj pećnici 20 do 30 minuta. Poslužujemo uz veliku zdjelu sezonske salate.

Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx