Gastro
SLATKO OSVJEŽENJE

Voćne kremšnite – lagani ljetni kolač koji nestaje s tanjura

Voćne kremšnite – lagani ljetni kolač koji nestaje s tanjura
Osim što izgledaju primamljivo, ove kremšnite možete lako prilagoditi sezonskom voću poput jagoda, borovnica, marelica ili breskvi

Ljeto je vrijeme kada tražimo osvježenje u svakom zalogaju – nešto kremasto, slatko, ali ne teško. Upravo takav je ovaj kolač: voćne kremšnite, spoj prozračne kreme, prhkog lisnatog tijesta i svježeg voća. Idealne su za druženja, nedjeljne deserte ili kad jednostavno poželite nešto „na žlicu“ bez puno kompliciranja. Osim što izgledaju primamljivo, ove kremšnite možete lako prilagoditi sezonskom voću poput jagoda, borovnica, marelica ili breskvi. Poslužene hladne, izravno iz hladnjaka, savršen su ljetni desert koji će vas oduševiti i izgledom i okusom.

Sastojci: 

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta (oko 250 g)
  • 500 ml mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 pudinga od vanilije
  • 4 žlice šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 250 g svježeg voća (npr. jagode, borovnice, maline, breskve)
  • Šlag za dekoraciju (po želji)
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  • Ispecite lisnato tijesto prema uputama na pakiranju. Razvaljajte ga na veličinu kalupa (npr. 20x30 cm), izbockajte vilicom i pecite 15–20 min na 200°C dok ne porumeni. Ohladite i prerežite na dva jednaka dijela – jedan za podlogu, drugi za gornji sloj.
  • Skuhajte kremu: U malo mlijeka razmutite prašak za puding i šećere, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Ulijte puding smjesu i kuhajte uz miješanje dok se ne zgusne. Maknite s vatre i ohladite uz povremeno miješanje (ili pokrijte folijom da se ne stvori kožica).
  • Istucite slatko vrhnje u čvrst šlag i nježno ga umiješajte u ohlađenu puding kremu.
  • Pripremite voće: Operite i narežite na komade (ako je potrebno).
  • Slaganje kolača: Na donji sloj lisnatog tijesta namažite polovicu kreme, rasporedite voće, zatim dodajte ostatak kreme. Poklopite drugim slojem lisnatog tijesta.
  • Po želji ukrasite šlagom i dodatnim voćem. Ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata prije posluživanja.
  • Prije posluživanja pospite šećerom u prahu i režite pažljivo, idealno s nazubljenim nožem.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx