403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
BUNDEVA, JABUKA ILI KESTEN

Tri neodoljiva cheesecakea koji su savršeni za jesenske dane

Tri neodoljiva cheesecakea koji su savršeni za jesenske dane
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Bilo da odabereš bundevu, jabuke ili kesten – svaki od ovih cheesecakea unijet će u tvoj dom miris jeseni i toplinu domaće slastice

Bez obzira na godišnje doba, cheesecake nikada ne izlazi iz mode. Ova kremasta poslastica s jednostavnom bazom, nježnim okusom sira i beskrajnim mogućnostima nadogradnje omiljeni je desert mnogih. No, u jesen cheesecake dobiva sasvim novu čar – toplo začinjene arome, voće iz bakinog vrta i kremaste teksture koje mame na još jedan zalogaj. Donosimo ti tri neodoljiva recepta koji savršeno pristaju uz tople napitke, miris cimeta i ugodne večeri kod kuće.

Cheesecake s bundevom i cimetom

Sastojci:

  • 200 g mljevenih keksa (npr. petit beurre)
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 400 g krem sira (Philadelphia ili sličan)
  • 250 g pirea od bundeve
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica cimeta
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Zagrij pećnicu na 170 °C.

Pomiješaj mljevene kekse s otopljenim maslacem i utisni smjesu u dno kalupa obloženog papirom za pečenje. Lagano pritisni žlicom ili čašom kako bi se podloga učvrstila.

U drugoj zdjeli izmiksaj krem sir, šećer i jaja dok ne dobiješ glatku smjesu. Dodaj pire od bundeve, vaniliju, cimet i muškatni oraščić. Sve sjedini mikserom.

Smjesu prelij preko podloge i poravnaj.

Peci oko 50 minuta, dok se sredina ne učvrsti, ali i dalje ostane lagano kremasta.

Ohladi cheesecake na sobnoj temperaturi, a zatim ga prebaci u hladnjak na barem četiri sata (idealno preko noći).

Pospi ga s malo cimeta i šećera u prahu prije posluživanja.

Cheesecake s jabukama i karamelom

Sastojci:

  • 200 g mljevenih keksa
  • 100 g maslaca
  • 400 g krem sira
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 120 g šećera
  • 2 jaja
  • 2 jabuke (oguljene i narezane na tanke ploške)
  • 1 žličica cimeta
  • 100 ml karamele (domaće ili kupovne)

Priprema:

Podlogu napravi isto kao u prvom receptu – kekse i maslac pomiješaj i utisni u kalup.

U drugoj zdjeli izmiksaj krem sir, vrhnje, šećer i jaja dok ne dobiješ svilenkastu smjesu.

Dodaj žličicu cimeta i nježno umiješaj narezane jabuke.

Prelij smjesu preko podloge i peci oko 45 minuta na 160 °C.

Kada se cheesecake ohladi, prelij ga toplom karamelom i ukrasi svježim kriškama jabuka ili s malo prženih oraha za dodatni “crunch”.

Ostavi ga da se dobro rashladi prije rezanja – tada će se okusi jabuka, cimeta i karamele savršeno spojiti.

 

Čokoladni cheesecake s kestenom

Sastojci:

  • 180 g čokoladnih keksa
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 300 g krem sira
  • 200 g kesten pirea (zaslađenog)
  • 150 g tamne čokolade
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 2 jaja
  • 80 g šećera

Priprema:

Samelji kekse, dodaj otopljeni maslac i utisni smjesu u kalup.

Tamnu čokoladu otopi s vrhnjem za šlag (najlakše u mikrovalnoj ili na pari) i ostavi da se malo ohladi.

U drugoj zdjeli izmiksaj krem sir, kesten pire, šećer i jaja. Dodaj rastopljenu čokoladu i dobro sjedini.

Smjesu prelij preko podloge i peci 40 minuta na 160 °C.

Ohladi do sobne temperature, a zatim ga stavi u hladnjak najmanje 4 sata.

Posluži uz tučeno vrhnje, malo naribane čokolade ili nekoliko kestenovih puslica za pravi jesenski ugođaj.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx