403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
FIT I ZDRAVO

Recept za ukusne polpete od tikvica bez brašna

Recept za ukusne polpete od tikvica bez brašna
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Polpete od tikvica bez brašna odličan su izbor za sve koji se u prehrani izbjegavaju konzumaciju glutena

Ako u prehrani izbjegavaš konzumaciju glutena, sigurno će te obradovati informacija da ukusne polpete možeš pripremiti i bez brašna, jer ga u receptu možeš jednostavno zamijeniti zobenim pahuljicama. Ako imaš celijakiju, pazi da odabereš pahuljice označene kao "bezglutenske" i koje ne sadrže tragove glutena. Za bolju teksturu polpeta, pahuljice prije upotrebe fino samelji, a možeš koristiti i zobeno brašno.

Sastojci:

  • srednje velika tikvica
  • 1 jaje (razmućeno)
  • šaka naribanog sira (gauda, sir za pizzu, mozzarella, parmezan...)
  • 40 g mljevenih zobenih pahuljica (zobeno brašno)
  • 1 žlica sitno sjeckanog mladog luka
  • sol i mljeveni papar
  • maslinovo ili suncokretovo ulje

Postupak:

Tikvicu očistimo, operemo i osušimo papirnatim ručnikom. Naribamo je u zdjelu i začinimo s četvrtinom žličice soli. Dobro promiješamo i ostavimo da odstoji 10 do 20 minuta kako bi se izbacila suvišna voda. Tikvicu zatim dobro iscijedimo rukama.

Iscijeđenu tikvicu pomiješamo s ostalim sastojcima: razmućenim jajem, nasjeckanim mladim lukom, naribanim sirom i mljevenim zobenim pahuljicama (zobenim brašnom). Smjesu po želji začinimo paprom i dobro promiješamo. Ako smatramo potrebnim, dodamo još malo soli.

U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja i na njoj ispečemo polpete od tikvica. Za jednu polpetu potrebna je puna žlica smjese, koju u tavi malo spljoštimo stražnjom stranom žlice. Polpete pečemo sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđe.

Pečenje polpeta u pećnici

Umjesto u tavi, polpete možeš ispeći i u pećnici, čime se potpuno izbjegava upotreba ulja. U tom slučaju, pećnicu prethodno zagrij na 200 stupnjeva Celzija, a lim obloži papirom za pečenje. Na pripremljeni lim stavi velike hrpe smjese pomoću žlice, koje po želji možeš oblikovati. Polpete peci u zagrijanoj pećnici otprilike 25 minuta, a na polovici pečenja ih možeš okrenuti kako bi se ravnomjerno ispekle s obje strane, piše Okusno.je.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx