Ovo je savršen napitak za hladne večeri, druženja ili trenutke kad želiš samo malo zimskog ugođaja u šalici
Topli mirisi cimeta, citrusnih nota i finog vina znak su da je vrijeme za najdraži zimski ritual – kuhano vino. No ove godine donosimo verziju s malim twistom koji mu daje svježinu, dubinu i aromu zbog koje će tvoj dom zamirisati još bolje nego inače. Ovo je savršen napitak za hladne večeri, druženja ili trenutke kad želiš samo malo zimskog ugođaja u šalici.
Sastojci:
1 litra crnog vina
2 žlice šećera ili meda
1 naranča
1 štapić cimeta
3–4 klinčića
1 zvjezdasti anis
Mali komadić svježeg đumbira (oko 1–2 cm), narezan na tanke ploškice
50 ml ruma ili konjaka
Par bobica papra
Priprema:
U lonac ulij vino pa dodaj šećer/med, naranču, cimet, klinčiće, anis i đumbir.
Zagrijavaj na laganoj vatri. Vino ne smije zakipjeti.
Nakon 10–15 minuta, kad se sve arome prožmu, makni s vatre.
Po želji dodaj rum ili konjak i lagano promiješaj.