403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
OMILJENA KOMBINACIJA

Recept za kremaste banana čokoladne kocke

Recept za kremaste banana čokoladne kocke
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Kolač koji će voljeti i mali i veliki, a brza priprema čini ga još primamljivijim

Kombinacija čokolade i banana uvijek je pun pogodak, ali kad se tome doda kremasti puding i sočan biskvit s orasima, dobiješ desert koji će zasigurno osvojiti sve. Ove banana kocke nisu samo ukusan, već i jednostavan recept koji ćeš željeti ponoviti iznova. Idealan su izbor za sve prilike – bilo da ih poslužuješ na obiteljskoj proslavi, bilo da uživaš u njima u tišini vlastitog doma. Kremasta tekstura, bogati okusi i nevjerojatno sočan biskvit učinit će ih omiljenim desertom među svim uzrastima.

Ako želiš impresionirati goste, ovo je pravi izbor za pokazivanje kulinarskih sposbnosti.

Sastojci:

Za pripremu biskvita:

6 jaja

100 g šećera

100 g brašna

pola vrećice praška za pecivo

100 g mljevenih oraha

50 g kakaa u prahu

čokoladno mlijeko za namočiti biskvit

Za pripremu kreme:

2 jaja

160 g šećera

2 vrećice pudinga od vanilije

80 g brašna

1 l mlijeka

200 g omekšalog maslaca

3-4 banane

sok od jedne naranče

Za preljev:

160 g čokolade za kuhanje

3 žlice ulja

Priprema:

Za početak, pripremi kremu. U zdjeli pjenasto izmiješaj jaja i šećer. Zatim dodaj prašak za puding, brašno i oko 12 žlica mlijeka. Smjesa bi trebala biti srednje gusta i bez grudica. Preostalo mlijeko zagrij na vatri do vrenja, a potom ga skloni u vruće mlijeko i umiješaj puding smjesu. Ponovno stavi na vatru i kuhanje nastavi na srednjoj temperaturi uz stalno miješanje, otprilike 2 minute, dok se krema ne zgusne. Makni s vatre i ostavi da se ohladi.

Dok se krema hladi, pripremi biskvit. Žumanjcima dodaj šećer i pjenasto ih izmiksaj. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i kakao, te stavi to u smjesu. Dobro promiješaj da se sve sjedini i dodaj mljevene orahe. Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg, a potom ih u tri ili četiri navrata nježno umiješaj u smjesu.

Srednje veliki kalup za pečenje (oko 35x20 cm) namasti maslacem i posipaj brašnom (odstrani suvišno brašno). U njega izliješ pripremljeno tijesto i ravnomjerno ga rasporediš. Peci u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta. Pečeni biskvit ostavi da se malo ohladi, zatim ga polij čokoladnim mlijekom i ostavi da se potpuno ohladi.

Nakon što se krema ohladi, omekšali maslac izmiksaj u kremastu teksturu. U njega polako i žlicu po žlicu dodaj ohlađeni puding. Banane oguli i nareži po dužini. Prelij ih sokom od naranče (ili limuna) kako ne bi potamnile. Na ohlađeni biskvit premaži polovicu puding kreme, a potom rasporedi narezane banane. Na kraju, prelij sve s ostatkom kreme, poravnaj je i zagladi površinu.

Dok pripremaš čokoladni preljev, spremi kolač u hladnjak. Čokoladu usitni ili nareži na komadiće, zatim je otopi zajedno s uljem na pari. Dobivenu glatku čokoladnu smjesu premaži preko ohlađene kreme. Ostavit da se preljev ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim kolač stavi u hladnjak na nekoliko sati, piše Okusno.je.

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx