Knjiga tjedna

Darujemo knjigu 'Jedno drvo raste u Brooklynu' - dirljivu priču ispunjenu smijehom i tugom

Naša knjiga tjedna ovoga puta je 'Jedno drvo raste u Brooklynu' - omiljeni klasik američke književnosti o odrastanju jedne djevojčice na prijelazu stoljeća.

brooklyn.jpg

Omiljeni klasik američke književnosti o odrastanju jedne djevojčice na prijelazu stoljeća, "Jedno drvo raste u Brooklynu" potresna je i dirljiva priča, istovremeno ispunjena suosjećanjem i surovošću, smijehom i tugom.

Francie Nolan, osjetljiva, maštovita djevojčica prepuna ideala, i njezine gorko-slatke formativne godine provedene u sirotinjskoj četvrti Brooklyna, očarale su i inspirirale milijune čitatelja širom svijeta.

Dojmljiva, tužna i prelijepa priča o svakodnevnim iskustvima nezaboravne obitelji Nolan, ispripovijedana je s dubokom iskrenošću i istinskom nježnošću, u književnom djelu koje uspijeva savršeno dočarati jedno mjesto i jedinstveni trenutak njegove prošlosti, a u isto vrijeme bogata je riznica univerzalnih životnih istina i općeljudskog iskustva. Ovo je djelo duboko i neporecivo istinito, a upravo to je razlog zašto ova knjiga, i šest desetljeća nakon što je prvi put objavljena i doživjela trenutačan uspjeh, još uvijek dopire do čitatelja neovisno o njihovu porijeklu i životnim okolnostima.

Recenzije:

"Dirljiva priča koja se odlikuje dubokim razumijevanjem djetinjstva i obiteljskih odnosa, ovo je knjiga u kojoj ima svjetlosti i zraka, smijeha i tuge, u čijim dubinama pulsira i probija se na
površinu čista i neiskvarena ljudskost. Kakve god nevolje ih snašle, obitelj Nolan nikada ne prestaje vjerovati u istinsku ljepotu i čaroliju života."
- Orville Prescott, New York Times

"Betty Smith rođena je pripovjedačica." - USA Today

O autorici:

Betty Smith je pseudonim Elizabeth Lillian Wehner (1896.-1972.), američke autorice najpoznatije po romanu "Jedno drvo raste u Brooklynu" ("A Tree Grows in Brooklyn"). Objavljen 1943. godine, roman je priča o odrastanju smještena u Brooklyn u New Yorku i smatra se klasikom američke književnosti. Betty Smith i sama je odrasla u sirotinjskoj četvrti Brooklyna. Osim "Jedno drvo raste u Brooklynu", napisala je i druge romane, drame i kratke priče.

Ovaj sjajan roman može biti tvoj. Sve što trebaš je objasniti zašto ga baš ti zaslužuješ. Je li ova knjiga baš za tebe ili želiš nekoga iznenaditi? Nagrađujemo najkreativniji odgovor!

Prijaviti se možeš do ponedjeljka 24. srpnja u 12h kada objavljujemo dobitnika/cu.

Sretno!

Uskoro ćemo objaviti dobitnice
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.