Povrće
Povrće poput rajčica, mrkva, brokule, batata i svog zelenog povrća puno je vlakana vitamina i minerala kao što su kalij i magnezij, koji su vrlo važni za zdravlje srca i održavanje normalnog krvnog tlaka. Kada kreneš na DASH dijetu, trebat ćeš prestati povrće smatrati prilogom i početi ga kombinirati kao glavno jelo. Možeš raditi ukusna rižota, tjestenine ili miješano zapečeno povrće, bilo da je u pećnici ili na tavi. Kod jela u kojima kombiniraš povrće s mesom možeš samo malo smanjiti količinu mesa i povećati onu povrća. Ako ne možeš baš uvijek kupiti sviježe povrće, slobodno se odluči za smrznuto jer se smrzavanjem čuva dobar dio vitamina, minerala, vlakna i ostalih nutrijenata. Samo budi oprezna kod kupnje konzerviranog povrća. Njega probaj izbjegavati, a ako baš ne možeš barem biraj ono na kojem piše da ne sadrži sol.
Jedna porcija povrća jednaka je pola šalice sviježeg ili kuhanog povrća. Na dan bi trebala pojesti 4 do 5 takvih porcija.