KLASIČNI BOŽIĆNI KEKSIĆI
Klasični božićni keksići su hrskavi, okrugli i apsolutno neodoljivi. Možete ih raditi s dodatkom namirnica po svojem vlastitom ukusu, no mi vam donosimo recept s dodatkom brusnice.
30 grama smeđeg šećera
2 žlice maslaca
1 banana
1 žlica ekstrakta od vanilije
75 grama integralnog brašna
40 grama zobene kaše
60 grama suhih brusnica
Krenite ih izrađivati tako da pomiješate šećer i maslac, te dodate vaniliju i vilicom potpuno usitnjenu bananu. Skuhanu i pripremljenu zobenu kašu pomiješajte s brašnom, te kada se to sve lijepo spoji dodajte tu smjesu u prvu posudu. Brusnicu i ostale dodatke po vašoj želji (poput čokolade, oraha, lješnjaka, badema, itd.) dodajte na kraju i postavite kolačiće na papir za pečenje. Možete ih oblikovati žlicom ako niste onaj tip kojem sve mora biti „kao po špagi“. U suprotnom, koristite male kalupe i modelatore za oblike koje odaberete. Keksiće pecite 15 minuta na 180 stupnjeva.