Voliš maslac od kikirikija? Imamo tri slasna recepta za tebe

Svakom desertu daje poseban okus, a vrlo je hranjiv i zdrav - u umjerenim količinama

Voliš maslac od kikirikija? Imamo tri slasna recepta za tebe

Karamele s maslacem od kikirikija

Sastojci:

2 velike žlice maslac od kikirikija
250 g datulja
1 šalica vruće vode
1 žlica meda ili drugog zaslađivača po želji

Priprema:

Očišćene datulje zalij vrućom vodom pa ostavi da odstoji oko 20 minuta. Nakon što su datulje omekšale, prebaci ih u blender, dodaj maslac od kikirikija i zaslađivač. Miksaj dok se svi sastojci ne prožmu i dok smjesa ne postane ljepljiva baš poput karamele. Smjesu prebaci u kalupe ili pak kutiju koju si prethodno obložila papirom za pečenje. Ostavi u zamrzivaču oko 2 sata. Dok se stvrdne, prelij čokoladnom i ponovno stavi u hladnjak na nekoliko sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4